39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

Haberi Sesli Oku

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı: Köylüler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Kumbuzoğlu Tüm planlamalarımızı yaptık kışa hazırız

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında ağır kış şartları ve karla mücadele hazırlık çalışmalarına yönelik toplantı yapıldı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı dezenformasyonla mücadeleye yönelik kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor. 39 maddeden oluşan teklif internet haberciliğini de etkileyecek.

ANKARA (İGFA) - MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, AK Parti ile birlikte hazırladıkları 'dezenformasyona mücadele kanunu' olarak bilinen Basın Kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 39 maddelik kanun teklifine yönelik çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

MHP'li Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal ağ sağlayıcılarının büyük kazançlar elde etmelerine rağmen ,ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmalar geliştirmedikleri, tedbir almadıkları dahası bu tutumlarında direnç gösterdikleri bilinen bir husustur. Temel hak ve özgürlükleri korumak devletin yükümlülüğüdür" açıklamasında bulundu.

Yıldız, kişinin haber alma hürriyeti ve yalan haberle mücadeleyi önceleyerek hazırladığımız yasayı Meclis'e bu hafta içinde sunmayı planladıklarını kaydetti.

Değişiklik teklifi ile;
- Yanlış bilgi ve dezenformasyon içerdiği düşünülen içeriklere müdahale edilebilecek.

- Sosyal medyadaki paylaşım ve konuşma odalarına sıkı denetimler gelecek ve yaptırımlar uygulanacak.

- İnternet haberciliği mecralarının basın kanununa eklenmesi ile süreli yayınlara benzer şekilde beyanname verme, cezai ve hukuki sorumluluk, düzeltme ve cevap hakkı, tabi olacakları yargılama usulü belirlenecek.

Hatırlanacağı gibi İnternet Gazeteciliği Yasası ile ilgili uzun bir süredir İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) da, her platformda yasanın gerekliliğine vurgu yaparak, siyasilerle birebir yaptıkları görüşmelerle taslak çalışmalara katkıda bulunmuştu. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, söz konusu yasanın medyada dönüşümü de beraberinde getireceğini vurgulamıştı.



Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


17.2°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.