Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek, restorasyon çalışması aslına uygun olarak gerçekleştirilen ıı.nci Kılıçaslan köşkü türbesinde çalışmalarda sona gelindi.
Aksaray Belediye Başkanı DR Evren Dinçer Köşkün yanında birde Kafeterya projesini gerçekleştirerek, turizme sosyal donatılarla kazandırmayı hedefledi.
Aksaray Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarda sona gelindi, kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine açılması planladı.
İnşaatın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden, Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımız için çok önemli bir tarihe sahip olan II. nci Kılıçaslan Köşkünü, yeniden aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirdik.
Burada inşa ettiğimiz Kafeterya projesiyle ziyaretçilere açmayı düşünüyoruz. Köşkü ziyaret edecek ,hemşerilerimizin ve turistlerin güzel vakit geçirmelerini sağlamış olacağız. Aslında Aksaray’ımızın turizmine de katkıda sağlayacak bir çalışmada sona gelindi.” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer “ II.nci Kılıçaslan köşkü ve kafeterya, restarasyon çalışmalarının tamamlanıp hizmete açıldığında, Nesilden nesile kalan, Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Aksaray'ımızın yeni gözde mekanlarından birisi olacak. En kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız” .”şeklinde konuştu
II.KILIÇASLAN KÖŞKÜ KISA TARİHİ
II. Kılıçarslan imar çalışmalarını en çok da ikinci başkent olarak gördüğü Aksaray'da yoğunlaştırmıştır. Aksaray'ı yeniden inşâ ederek burayı askerî bir üs haline getiren II. Kılıçarslan, Türkistan'dan getirdiği âlim ve tâcirleri şehre yerleştirerek Aksaray'ı önemli bir ilim ve ticaret merkezi yapmıştır.
II.Kılıçarslan ekseri bu şehirde oturup, seferlerine de buradan çıktığı için, Aksaray "Darü'z-Zafer" olarak anılmıştır. 37 yıllık yönetimi sırasında Aksaray'a ayrı bir önem veren II. Kılıçarslan, gazâ rûhunun bozulmaması için, buraya yapılacak iskânlara büyük hassasiyet göstermiştir.
II. Kılıçarslan siyasi kudreti, askeri irâde ve geniş görüşü ile tarihin büyük şahsiyetlerinden biridir. Ancak hükümdarlığının son dönemlerinde ülke topraklarını 11 oğlu arasında paylaştırması siyasi bir bölünmeye sebep olmuş, bir müddet sonra şehzadeler arasında taht kavgaları başlamıştır.
II. Kılıçarslan bu taht kavgaları esnasında çok sevdiği Aksaray'da 1192 yılında vefat etmiştir. Türbesi Aksaray'da Kırkgızlar Tepesinde bulunmaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.