Cumartesi
34.2 °
Pazar
35.8 °
Pazartesi
38.7 °
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar, virüsün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
ANKARA (İGFA) - Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulmalı gerektiğini ifade eden Şireli, "Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan, sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütlerin tercih edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Aksaray
26.07.2025
10642,60%-0,43
40,53% -0,48
47,61% -0,42
4352,92% -1,37
6999,67% -0,32
Çerdiğin Mahallesi'nde Cinnet Vakası: Polis ve Ambulansa Zarar Verdi
Toplantıya, Aksaray’ın ilçe, kasaba ve belde belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve İl Genel Meclis Üyesi Latif Ağır da katılım sağladı.
BAŞKAN DİNÇER “SÖZ VERDİĞİMİZ BİR PROJEYİ DAHA ŞEHRİMİZE KAZANDIRIYORUZ”
AKSARAY BELEDİYESİ RESTORE ETTİĞİ TARİHİ YAPILARIN BAKIMINI İHMAL ETMİYOR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.