Tarih: 17.04.2022 10:23

Aile ve Sosyal Hizmetler'den öksüz ve yetimlere özel destek

Facebook Twitter Linked-in

Ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara verilen hizmetleri yaklaşık 1,5 yıl önce tek elde toplayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm illerde oluşturulan Öksüz Yetim Birimleri aracılığıyla 7 bin 696 çocuğa hizmet götürdü.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının öksüz ve yetim çocuklara yönelik tüm illerde oluşturduğu Öksüz Yetim Birimleri aracılığıyla 7 bin 696 çocuğa hizmet sunuldu.

Bakanlıkça, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik hizmetlerin bütüncül yürütülmesi amacıyla 10 Eylül 2020’de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Bu doğrultuda, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik çalışmaları planlamak ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi sunmak amacıyla 81 il müdürlüğü bünyesinde Öksüz Yetim Birimleri oluşturuldu. Birimlerde görevli meslek elemanları tarafından ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar tespit edilerek çocuklara ve ailelerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde ebeveyn kaybı yaşamış çocuk ve ailelerinin ihtiyaç duyduğu destek türü belirlenerek, ihtiyaçlar doğrultusunda çocukların ve ailelerin sosyal hizmet modellerine yönlendirilmesi sağlandı. Aynı zamanda çocuklara ve ailelerine, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuldu. Görevliler, 2022 Mart itibarıyla 7.696 çocuğun hanesine ziyaret gerçekleştirerek, onların ihtiyaç durumuna göre uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılmalarını sağladı.

EBEVEYN KAYBI YAŞAMIŞ ÇOCUKLARA ÖZEL REHBER

Ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında Bakanlıkça, bu konuda sunulan hizmetlerle ilgili   ailelere bilgi verilmesi, yas sürecinde çocukların ve ailelerin desteklenmesi amacıyla “Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocukları Destekleme Rehberi” de hazırlandı. Rehberde ebeveyn kaybı yaşamış ve yas sürecinde çocukların desteklenmesi, ebeveyn kaybı sonrası yapılacak iş ve işlemler, çocuklar ve ailelerine yönelik hizmetlere ilişkin bölümlerin yanı sıra, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar için yapılabilecekler konusunda önerilere yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —