BAŞKAN DİNÇER; “ÇÖLYAKIN FARKINDAYIZ, HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki geniş kapsamlı çalışmalarıyla kentteki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Bu bağlamda tek tedavi yöntemi glütensiz beslenme diyeti olan çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak içinde çalışmalarını sürdürüyor.
Aksaray Belediyesi, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlara destek vermek için hazırlanan gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Türkiye’de her 150 kişiden birinde görülen çölyak hastalığının, tedavisi kadar gerekli gıdasını bulmak da zor. Glutensiz ürünler tüketmesi gereken çölyak hastalarının temin edemediği gıdaların başında ise ekmek geliyor. Aksaray merkez ve köylerinde bulunan çölyak hastasının imdadına ise Aksaray Belediyesi yetişiyor.
Merkez ve 50 köyde dağıtılan ve normal ürünlerden çok daha fazla pahalı olan glutensiz gıdalar ürün tedariğinde güçlük çeken yüzlerce vatandaşın yüzünü güldürüyor.
Glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda destek kolisinde, undan, makarnaya, bulgurdan, tarhanaya ve kurabiyeye kadar birçok ürün bulunuyor. Çölyak hastalığı olan vatandaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne raporlarıyla başvurarak, glütensiz gıda kolisi hizmetinden faydalanabiliyor.
Yapılan yardımlara ilişkin Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Çölyak gıda paketinde hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler diğer ürünlere nispeten çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği her ay bu özel ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız. Çölyakın farkındayız, hemşerilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.
Çölyak hastalığı (Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan yapıların bozulmasından dolayı ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir alerjik sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir protein neden olmaktadır.
Kalın bağırsaktaki sindirim probleminden kaynaklanan hastalık nedeniyle gluten içeren buğday, arpa, yulaf ve çavdar tüketemeyen Aksaraylı çölyak hastaları, kendilerine verilen bu hizmetten oldukça memnun.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.