Çarşamba
10.5 °
Perşembe
12 °
Cuma
10.4 °
Orta Anadolu'da yer alan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'nin yöresel lezzetleri uluslararası lezzet etiketi aldı. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Orta Anadolu'daki 5 ilde üretilen 12 farklı ürünün dünya çapında tanınması amacıyla uluslararası lezzet etiketi "Ark of taste" ile tescillenmesini sağladı.
AHİKA, üretimin teşvik edilmesi, geleneksel üretim ve pişirme yöntemleri, unutulmaya yüz tutan yöresel ürünlerin korunması amacıyla proje hazırlayarak, merkezi İtalya'da bulunan Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfına başvurdu.
Aksaray yöresel tatlardan, tulum kebabı ile Eşmekaya yoğurdu’nun ünü uluslar arası arenaya taşınıdı.Konuyla ilgili yapılan haberde Aksaray, Kırıklale ,Kırşehir Vevşehir ve Niğde illerine ait yöresel tatların,Değerlendirme sürecinin ardından Aksaray'ın yöresel ürünlerinden "Aksaray tulum kebabı", Eşmekaya koyun yoğurdu", Gelveri ekmeği", Kırıkkale'den "Delice doğal kaynak tuzu", "Kılıçlar soğanı", Kırşehir'den "Kırşehir çirleme", "Cemele biberi", Nevşehir'den "Ayhan patlıcanı" ve "Nevşehir simidi" ile Niğde'den "Darboğaz kirazı", "Niğde dermason fasulyesi" ve "Bor söğürmesi"ni içeren proje onaylanarak, ürünler lezzet etiketi ile tescillendi.
Zonguldak
10.12.2025
11238,36%0,44
42,51% -0,06
49,27% -0,07
5757,57% -0,16
9278,67% 0,00
Konya Şeker Türkiye’de 16’ncı, Konya’da 1’inci oldu
Konya Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi’nde inceleme
Konya Karatay’da sağlık yatırımları devam ediyor
Konya’da öğrenciler tarihi kültürel mekanlarını keşfediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.