Cuma
25.1 °
Cumartesi
27.5 °
Pazar
30.1 °
Halk sağlığı uzmanları ve çevre mühendisleri, atık su ve içme suyuna koronavirüs bulaşma riskine karşı uyarıda bulunuyor. İSKİ ise vatandaşların, evlerindeki musluk suyunu ücretsiz analiz ettirebileceklerini belirtti.
Solunum yoluyla insanlara geçen koronovirüsün, su yoluyla bulaşıp bulaşamayacağı da tartışma konusu. Şu ana kadar bu yönde bir bulgu yok. Zira koronavirüsün sindirim sistemi yoluyla insanlara bulaşmadığı düşünülüyor.
Ancak uzmanlar ve çevre mühendisleri, atık suya,özellikle koronavirüs karışma ihtimaline karşı uyarıda bulunuyor. Bu durum, virüsün kanalizasyondan ya da atık suların boşaltıldığı derelerden içme suyu kaynaklarına bulaşmayı beraberinde getiriyor.
Tarım Bakanlığının geçen haftaki COVID-19 değerlendirme raporunda da virüsün şimdiye kadar içme suyu kaynaklarında tespit edilmediği ve mevcut kanıtlara göre bu kaynaklar üzerinde oluşturacağı riskin de düşük olduğu belirtildi.
Yapılan araştırmalara göre koronavirüsün insan dışkısı bulaşmış sularda haftalarca "enfekte edici" özelliklerini sürdürebildiğini, musluk suyunda ise 10 güne kadar hayatta kalabildiğini bildiren bakanlık, buna karşın Türkiye`deki su arıtma tesislerinde yapılan işlemlerin koronavirüsü "etkisiz hâle getirmekte yeterli" olduğunu duyurdu.
Aksaray
04.07.2025
10228,39%0,39
39,81% 0,00
46,79% 0,20
4258,05% -0,84
6808,69% -0,22
Fiyat gelişmelerinde 'Merkez'in Haziran raporu... Hizmet ve enerji fiyatları yükseldi, gıda geriledi!
Afetlerde araç güvenliği için hayat kurtaran tavsiyeler
Erdoğan, İranlı mevkidaşı ile Azerbaycan’da görüştü
Eğitimde ölçme ve değerlendirme üzerine Prof. Dr. Osman Çakmak’tan çarpıcı tespitler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.