ÇEVRECİ ÜNİVERSİTE ASÜ SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğanın korunması, atıkların düzenli bertaraf edilmesi, yeşil miktarının arttırılması, enerjinin verimli kullanımı, çevreci ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi alanlarının hepsinde geleceğe yönelik

Haberi Sesli Oku
Anahtar Kelimeler:
Anahtar Kelimeler:

Şampiyonluk yolunda

PFDK’DAN MOTOLUX 68 AKSARAYSPOR’A CEZA: TARAFTARLARA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Sütün Faydaları Öğrencilere Anlatıldı

Aksaray’da Öğrencilere Süt İkramı: Sağlıklı Nesiller İçin Süt Tüketimi Teşvik Ediliyor

Gıda Atıkları Organik Gübreye Dönüştürülüyor - 

ASÜ, Sıfır Atık Yönetmeliğinde belirtilen kriterler hususunda yaptığı başarılı çalışmaların ardından Sıfır Atık Yönetim Sistemi?ni kurdu ve yapılan incelemelerin ardından ?Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi? almaya hak kazandı. Kampüste atıkların bertaraf edilmesine dair sürecin her aşamasının titizlikle takip edildiğini belirten Rektör Şahin, yapılan çalışmaları özetle şu şekilde anlattı: ?Atıkların yerinde ayrıştırılması için iç mekânlara atık kumbaraları, birimlerin dış mekânlarına ise atık konteynırları konuldu. Bu noktalarda ayrıştırılan atıklar önce -kampüs içinde üç farklı noktada bulunan- depolama tesislerine gönderiliyor, ardından da lisanslı firmalar aracılığıyla belli aralıklarla toplanarak bertaraf edilmesi sağlanıyor. Bunlara ek olarak, kampüsteki gıda atıklarını Kompost Makinesi aracılığıyla organik gübreye dönüştürüyoruz.? Tüm bu çalışmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü?ne gerekli başvurularda bulunduklarını ve uzman ekiplerin başvuruyu incelediğini kaydeden Prof. Şahin, yapılan incelemelerin ardından ASÜ?nün ?Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi? almaya hak kazandığını söyledi. 

Meseleye Bütüncül Bir Pencereden Bakıyoruz - 

Sıfır Atık belgeleri temelden başlamak üzere sırasıyla gümüş, altın ve platin olmak üzere toplam dört kategoriden oluşuyor. Her kategori için 12 aylık periyotlarda başvurular yapılıyor. Rektör Şahin, diğer seviye belgeleri almak için de aynı titizlikle çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Temiz çevre konusunun sadece şimdiki zaman açısından değil gelecek açısından da çok değerli olduğuna değinen ASÜ Rektörü Şahin, ?Biz meseleye bütüncül bir pencereden bakıyoruz. Sıfır atık konunun sadece bir kısmı; bununla birlikte kampüste yeşil alan miktarını arttırıyoruz, çevreci ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın bilinç düzeyini arttıran eğitim çalışmaları yapıyoruz, enerjinin verimli kullanımını sağlayan sistemlere hızlıca entegre oluyoruz? Yapıp ettiğimiz tüm bu çalışmaların ardından Üniversitemiz hem ulusal hem de uluslararası ölçekte ?en çevreci kampüs? olma unvanına sahip oldu? dedi. 

Prof. Şahin, açıklamasının son kısmında, faaliyetlere katkı sunan herkese teşekkür etti ve sürdürülebilir bir sistem için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 


Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


15.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.