Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) ev sahipliği yaptığı “8’inci Uluslararası Biyolojik Bilimler ve Biyoteknolojide Gelişmeler Kongresi” (ICABB) ile “9’uncu Uluslararası Veteriner Bilimleri ve Teknolojilerindeki Gelişmeler Kongresi
Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) ev sahipliği yaptığı “8’inci Uluslararası Biyolojik Bilimler ve Biyoteknolojide Gelişmeler Kongresi” (ICABB) ile “9’uncu Uluslararası Veteriner Bilimleri ve Teknolojilerindeki Gelişmeler Kongresi” (ICAVST) başladı. Kongrelerde 74 bildiri sunulacak.
Her iki Kongre için ASÜ Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir açılış töreni düzenlendi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, kongrelerin bilimsel ufku genişletme ve uluslararası iş birliğini güçlendirme gibi özellikler içerdiğini belirtti. Biyolojik bilimlerin, yaşamın temel yapıtaşlarını anlamaya yardımcı olduğunu; biyoteknolojinin ise insanlığa hizmet eden yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi sağladığını söyleyen Rektör Arıbaş, genetik mühendislikten biyoinformatik uygulamalara, tarımda verimliliği arttırmaktan tıpta devrim yaratan tedavi yöntemlerine kadar birçok alanda büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı. Dünyanın, özellikle son yüzyılda iklim değişikliği, kıtlık, hastalıklar ve çevresel sorunlar gibi büyük zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Bu sorunların üstesinden gelmek için bilimsel bilgi ve teknolojik yeniliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Tam da bu noktada biyolojik bilimler ve biyoteknoloji, insanlığın en güçlü müttefikleri olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Veteriner biliminin de halk sağlığı, hayvan refahı ve gıda güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu anlatan Prof. Arıbaş, veteriner biliminin sadece hayvanların değil, tüm insanlığın sağlığını koruma görevini üstlenen bir disiplin olduğunu anımsattı. Hayvan sağlığı, insan sağlığı ve gıda güvenliği arasındaki keskin bağa dikkat çeken Alpay Arıbaş, “Bu bağ, veteriner biliminin ne denli kritik bir noktada durduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu. ICABB ve ICAVST Organizasyon Komitesi Başkanı ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çamkerten de ASÜ’nün büyük destekleriyle etkinliğin düzenlendiğini belirtti. Hem öğrenciler hem de akademisyenlerle birlikte uluslararası iş birliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Çamkerten, “Bu büyük denize bir damla da biz katmaya çalışıyoruz. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Rektörümüze çok teşekkür ederiz” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından akademik sunumlara geçildi. Çevrim içi ve yüz yüze ortamlarda yapılan etkinliklere Türkiye, Malezya, Çin, İngiltere, Cezayir, Pakistan, Endonezya, Mısır, Irak, Bosna Hersek, Tayvan ve Hindistan’dan 57 akademisyen katılım sağlıyor. Etkinlikler, teknik gezilerle birlikte 27 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.