Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, “Niğde Hasat Günleri Elma Festivali” kapsamında yapılan yemek yarışmasında beş ödül birden aldı.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen birçok usta şefin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada
ASÜ’yü sekiz öğrenci temsil etti. ASÜ’lüler, farklı kategorilerdeki yemek yarışmasında iki
birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük aldı. Geleneksel Türk Mutfağı kategorisinde yarışan
Buket Deniz Demir birinci, Cavidan Aydilek ise ikinci oldu. Modern Türk Mutfağı
kategorisinde ise gruplar yarıştı. Ayşe Güzen, Üzeyir Tekdal ve Songül Mortepe isimlerinden
oluşan ekip üçüncülük ödülüne layık görüldü. Elma Tatlısı dalında da Ali Ağca birinci
olurken, Semih Güner ikincilik ödülünü aldı.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve akademisyenleri
başarılarından dolayı tebrik etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.