ASÜ ÖĞRENCİSİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK

ASÜ ÖĞRENCİSİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK

Haberi Sesli Oku
Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİSİNE TÜBİTAK’ DESTEK
Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİSİNE TÜBİTAK’ DESTEK

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı: Köylüler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Kumbuzoğlu Tüm planlamalarımızı yaptık kışa hazırız

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında ağır kış şartları ve karla mücadele hazırlık çalışmalarına yönelik toplantı yapıldı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Şevval Beyza Bozkurt’un diyabetik ayak ülseri yaralarında kullanılabilecek yara örtüsü malzeme geliştirmeyi içeren yüksek lisans tez çalışması, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hem burs desteği hem de proje desteği almaya hak kazandı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lalehan Akyüz’ün danışmanlığını yaptığı “Meşe Palamudu (Quercus robur L.) Ekstraktı Yüklenmiş Jelatin ve Nano Jelatin ile Oluşturulan Aljinat/PEG Kompozit Hidrojel Filmlerin Fiziksel ve Biyolojik Özelliklerine Kurutma Tekniğinin Etkisi ve Diyabetik Ayak Ülseri Yaralarında Kullanılabilirliği için Biyoaktivite Özelliklerinin Araştırılması” başlıklı tez çalışması, diyabetik yaraların iyileşmesine katkı sağlayan bitkisel içerikli yara örtüsü malzemenin geliştirilmesini içeriyor. Çalışmanın hem “TÜBİTAK 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı” hem de “TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü” projesi kapsamında desteğe layık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Lalehan Akyüz, bu ve benzeri desteklerin öğrencilerin teşvik ve motivasyonu açısından çok değerli olduğunu belirtti. Diyabetik yaralarda meydana gelen oksidatif stresin yaraların geç iyileşmesine neden olduğunu belirten Akyüz, diyabete bağlı gelişen yaralarda yara yönetiminin zor oluşu, tedavi sırasında komplikasyonların gelişmesi ve tedavi süresinin uzun olması gibi birçok dezavantajdan dolayı hastaların günlük yaşantılarının olumsuz etkilendiğini söyledi. Tez çalışmasında ise hasta refahını artırmak için bitkisel ekstraktlar ile desteklenmiş biyouyumlu ve biyobozunur kompozit hidrojel yara örtüsü geliştirilmesi üzerinde çalışılacak. Çok kapsamlı bir tez çalışması olduğunu belirten Akyüz, proje boyunca Prof. Dr. Recep Eröz ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Karaduman Yeşildal’dan danışmanlık desteği alınacağını, Betatech Medikal firması ile işbirliği yapılacağını ve firmanın laboratuvar imkânlarından yararlanılacağını söyledi; desteklerinden dolayı firma yetkililerine teşekkür edildi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da öğrencileri bilimsel projelerin merkezine çekmekle ilgili yapılan her çalışmayı önemli bulduklarını belirterek, “Sayın Hocamız Lalehan Akyüz’ü ve kıymetli öğrencimiz Şevval Beyza Bozkurt’u tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi. Doç. Dr. Lalehan Akyüz, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Bahar Akyüz Yılmaz ve Arş. Gör. Dr. Behlül Koç Bilican ile birlikte TÜBİTAK 1512 BiGG projesinin yürütülmesinde de görev alıyor.
 



Haber Editörü

Ayşe ALP

Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


17.2°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.