Bursa'da akademisyenler fonksiyonel bal üretti

Bursa'da akademisyenler fonksiyonel bal üretti

Haberi Sesli Oku

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı: Köylüler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Kumbuzoğlu Tüm planlamalarımızı yaptık kışa hazırız

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında ağır kış şartları ve karla mücadele hazırlık çalışmalarına yönelik toplantı yapıldı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri, arılar için doğal ve şeker katkısız yem ve bu yemle beslenen arılardan doğal fonksiyonel bal üretti. Meyve ve sebze karışımlarından elde edilen yem sayesinde hem arılar sağlıklı beslenecek hem de balın kalitesi arttırılacak.

BURSA (İGFA) - BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Gürbüz, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahı̇m Çakmak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyeyetik Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metı̇n Güldaş, Keles Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Elı̇f Yıldız ile üretici Hasan Şeninter disipliner bir çalışmanın ürünü olarak, özellikle kış aylarında aç kalan arıların daha sağlıklı beslenmeleri için doğal bir yem üretti.

Nar ve portakal, siyah havuç ve Spirulina platensis tozundan hazırlanan arı besini, daha yüksek miktar ve kalitede bal üretimine olanak tanıyor. Proje sayesinde bu yemlerle beslenen arılar tarafından tamamen doğal içeriği zenginleştirilmiş fonksiyonel meyve ve sebze bal çeşitleri de elde edilmiş oldu.

ARILARIN BAĞIŞIKLI SİSTEMİ GÜÇLENECEK

Proje hakkında bilgi veren Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Gürbüz, geliştirilen arı yemleri ile arıların daha sağlıklı beslenmesinin kolonide popülasyon artışı sağlayacağını ve bal üretim miktarında artış elde edileceğini vurguladı. Ürünün tamamen güvenli ve sağlıklıbileşenlerden oluştuğunun altını çizen Prof. Dr. Ozan Gürbüz; “Bu çalışmanın patentini de almış bulunmaktayız. Çalışmamız sayesinde proaktif bağışıklık sistemleri güçlendirilmiş arılar yetiştirilecek ve fonksiyonel meyve ve sebze bal çeşitleri üretmek mümkün olacaktır. Doğal arı yemi üretimi; oldukça sade, kolay uygulanabilir, maliyeti düşük ve az sayıda bileşenden oluşan formülasyona sahip bir yöntemdir” dedi.



Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


17.2°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.