Tarih: 23.11.2021 14:15

Fırıncılar ekmek maliyetini karşılayamıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kdz.Ereğli’de 400 gr ekmeğin 4 TL’den satışa sunulması haberlerinin medya yansımasının ardından Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren fırıncılar ortak bir açıklama yaparak, artan maliyetleri karşılayamadıklarını belirtti. Fırıncılar adına açıklama yapan İstanbul Ekmek Fırını Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Uzun, "Una ve yakıta gelen zamlar belimizi büktü" dedi.

(Sina Çıladır Kdz.Ereğli-Yeni Ufuk)- Türkiye’de son günlerde arda arda gelen zamlar vatandaşın temel ihtiyacı olan ekmeğe de yansıdı. 2021 yılının Nisan ayında 50 kg’lık un yüzde 250 oranında zamlanarak, 385 TL’ye çıktı. Yine geçtiğimiz Nisan ayında tonu 450 TL olan katı yakıt odunun fiyatı 1.100 TL’ye çıkınca fırıncılar isyan etti. Bunun yanı sıra enerji sektöründeki H’lik zam sonrası çaresiz kalan fırıncı, vatandaşa hizmet etmekte zorlanır hale geldi.

Fırıncılar adına açıklama yapan Nurullah Uzun, maliyetler konusunda devletten yardım beklediklerini belirterek, "Biz ekmeğe zam yapmadık. Kendimizi kurtarıp, ekmek çıkarmanın mücadelesini veriyoruz" dedi.

'DEVLET ARTAN MALİYETLERE MÜDAHALE ETSİN'

Uzun, "Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana tüm maliyetlere %0’ye varan oranda astronomik zamlar geldi. Elektrik, doğalgaz  ve akaryakıt’a gelen zamları hesaba bile katmıyoruz. Un ve odun aldı başını gitti. Un’un 50 kg’lık çuvalı 145 TL’den 385 TL’ye, maya’nın fiyatı 110 TL’den, 150 TL’ye odun’un fiyatı ise 450 TL’den 1.100 TL’ye çıktı. Devletimizden artan maliyetlere müdahale etmesini bekliyoruz.

Vatandaşımıza ekmek çıkarmakta zorlanıyoruz. Fırıncı esnafına un ve maya tahsisi yapılması, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının düşürülmesini bekliyoruz. Şuan da fırıncı esnafı çok zor durumda. Hergün binlerce TL zarar ediyoruz. Ekmeği çift yapmamıza rağmen maliyetleri karşılayamıyoruz. Fırıncılarımız ile vatandaşımız karşı karşıya kalıyor. Buna bir dur denmesi gerekiyor.  Fırıncılar olarak halkımızın temel ihtiyacı olan ekmeği çıkarmak için resmen mücadele ediyoruz" dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —