'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar'ın paydaş toplantısına Diyarbakır ilgisi
Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin ikinci yerel paydaş toplantısı Diyarbakır’da düzenlendi.
DİYARBAKIR (İGFA) - Türkiye'de ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan yaklaşık 3,5 milyon genç kadının karşılaştığı zorlukları anlamaya ve çözüm geliştirmeye odaklanan “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin saha ziyaretleri İzmir’den sonra Diyarbakır ile devam etti.
Projenin pilot illeri arasında yer alan Diyarbakır’da gerçekleştirilen ikinci yerel paydaş toplantısında, Diyarbakır’da yaşayan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar ile ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı ve paydaşların görüşleri alındı.
Yerel paydaş toplantısına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sabancı Vakfı, UNDP Türkiye, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve üniversitelerden temsilciler katıldı.
Diyarbakır’daki istişare toplantısına katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, göreve başladığından çok güzel projelere şahitlik ettiğini belirterek, "Bu projenin hayata geçmesinde en büyük görev sivil toplum kuruluşlarına ve sahada görev alanlara düşüyor. Saha, projenin en önemli kısmını oluşturuyor. Ülke olarak, genç nüfusumuz en büyük güçlerimizden biri ancak genç nüfus nitelikli olmadıkça, yetenek kazandırılmadıkça, eğitim almadıkça o nüfusun bizim ekonomimize de katkısı olmuyor. Ülkemizin gelişmesi anlamında da kadının eğitime ve ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Güçlü kadınlar, güçlü yarınları doğuruyor" diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş ise sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmenin vazgeçilmez bir parçası olan kadın istihdamı ve demografik fırsat penceresinde bulunan ülkemizdeki genç nüfusun işgücü piyasasına kazandırılması hem Bakanlığımızın hem de ülkemizin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Baş, proje kapsamında düzenlenen toplantının genç kadınlar ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diledi.
UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak da, proje ile kimseyi geride bırakmadan NEET genç kadınların karşılaştığı zorlukları anlamaya ve çözüm geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.
Projenin Diyarbakır ve ilk yerel paydaş toplantısının gerçekleştiği İzmir’in yanı sıra Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, Konya, Mardin, Trabzon ve Van olmak üzere 11 pilot ilde uygulanacağı öğrenildi.Diyarbakır’ın ardından bilgilendirme ve istişare toplantılarının Adana’da da yapılacağını, ihtiyaçların belirlenmesi ve aksiyon planının oluşturulması için Adana, Diyarbakır ve İzmir’de illere özel mevcut durum ve ihtiyaç analizleri yapılarak eğitimler düzenleneceği kaydedildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.