Halen teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var

Halen teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var

Çölyak Vakfı tarafından Dr. Schär Türkiye’nin desteği ile Ankara’da gerçekleştirilen Glutensiz Gala Yemeği, çölyaklılar ile ilgili farkındalığı artırmak ve çözüm üretmek için çalışan tüm paydaşları bir araya getirdi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de glutensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı 1.kuruluş yıldönümünü Ankara’da düzenlediği Glutensiz Gala Yemeği ile kutladı.

Etkinlikte konuşan Çölyak Vakfı Kurucusu ve Başkanı Doçent Dr. Elif Bal Beşikçi, bir yıl boyunca çölyakla ilgili farkındalığın artması, sağlıklı ve glutensiz beslenmenin yaygınlaşması için pek çok farklı alanda mücadele ettiklerini, "Okullarda, üniversitelerde, zincir marketlerde daha fazla glutensiz ürün ve menü bulunması için bakanlıklarımız ve bürokratlarımız ile iş birliği içinde çalıştık. Bu yıl defalarca makamlarını aşındırdığımız çok kıymetli devlet büyüklerimizin ve bürokratlarımızın, birlik ve beraberliğimizin bir simgesi olarak bugün aramızda olması Vakıf yönetimi olarak hem bize hem de çölyaklı ailelere büyük bir güç ve umut veriyor. Türkiye’de glutensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak ve çölyak farkındalığını artırmak için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Dr. Schär Turkey Genel Müdürü Özgür Erdoğan ise, 100 yılı aşkın süredir çölyak hastaları ve farklı beslenme ihtiyaçları olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

Glutensiz gıda sektörünün lideri olarak en temel hedeflerinin Schär ürünlerinin güvenilirliğini, lezzetini ve ulaşılabilirliğini sağlamak olduğunun da altını çizen Erdoğan, “Geçen yıl İstanbul’da açtığımız fabrikamızda sadece glutensiz ürünler ürettiğimiz için, çapraz bulaş riskini tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz. Sadece kaliteden değil, lezzetten de ödün vermiyor;  glutenli ürünleri aratmayan lezzetteki ürünlerimizle rakiplerimizden ayrışıyoruz. Yerli üretim sayesinde de ürünlerimizi çok daha fazla kişiye, uygun fiyatlı bir şekilde ulaştırabiliyoruz. Amacımız, Türkiye’yi glutensiz gıda için de bir üs haline getirerek glutensiz gıda sektörüne liderlik eden sayılı ülkelerin arasında yer almasını sağlamak” diye konuştu.



Haber Kaynak : igfa
İGF 2.05.2024 15:01:23 0

Eskil Eşmekaya'da Şeker Pancarı Tarlalarında Gelişim Bozukluğu Tespit Edildi

Konya, Aksaray ve Karaman'da Aşure Bereketi: Paylaşma ve Birlik Ruhu Pekiştirildi

Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri Atamaları Gerçekleşti

25 METRELİK YENİ BULVAR YOLUNDA ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI

AKSARAY BELEDİYESİ, ÇÖLYAK VE TİROZİNEMİ HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ GLUTENSİZ GIDA MARKET İLE ARTIRIYOR

Vista Prime, AVM Kiralama Ve Yönetim Danışmanlığı İçin ENS Danışmanlık İle Anlaştı

Aksaray Lavanta Bahçesi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Mersin sivil katılımda öncü kentlerden biri oluyor

“İzmir İklim için Yurttaş Meclisi” projesi başladı

Akalın: “Şap hastalığı kontrolden çıktı, meclis derhal harekete geçmeli”

Diyarbakır'da Canlı Hayvan Borsası dezenfekte edildi

Satrancın kalbi Denizli’de atacak

Balıkesir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek

Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali başladı

Antalya Büyükşehir yaylalarda yeni yollar açıyor


ANKET

AKSARAY BELEDİYESİNİN HİZMETLERİNİ BEĞENİYORMUSUNUZ ?


EVET
% 60,06
HAYIR
% 33,45
KARARSIZ
% 6,48
Haberi Sesli Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.