Tarih: 14.02.2024 17:19

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA SEKTÖR KISITLAMASI KALDIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA YENİ DÜZENLEMELER

İşbaşı eğitim programı, Kuruma kayıtlı işsizlerin önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Aktif İşgücü Hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi ve daha fazla sayıda vatandaşımızın kurs ve programlardan faydalanması amacıyla yeni düzenlemeleri hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının daha etkili ve kapsayıcı bir şekilde uygulanabilmesi için mevzuatta önemli değişiklikler yapılmıştır.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA SEKTÖR KISITLAMASI KALDIRILDI

Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Genelge’de uygulama aşamasında ortaya çıkan ihtiyaçlara bağlı olarak Genel Müdürlük Makamının Onayı ile değişiklik yapılmıştır. Süreç içerisinde yapılan değerlendirmeler neticesinde çağrı merkezi faaliyetinde bulunan işyerleri ve toptan veya perakende ticaret yapan market ve süpermarketler ile kurs ve/veya program düzenlenmemesi gerektiği söz konusundaki sektör kısıtlamaları kaldırılmıştır.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İÇİN İSTİHDAM EDİLMESİ GEREKEN KATILIMCI SAYISI TAAHHÜDÜ DÜŞÜRÜLDÜ

Aktif İşgücü Hizmetleri mevzuatında yapılan değişiklikle istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdü yüzde 70’ten yüzde 60’a düşürülmekle birlikte, istihdam yükümlülüğü süresi de 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar olmak üzere 3 kattan 2 kata indirilmiştir.

Yönetmelik ve Genelge ile belirlenen usul ve esaslar kapsamında yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının uygulanması aşamasında mevzuat değişikliklerinde farkındalık sağlanması amaçlarıyla dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

 

KATILIMCILARA GÜNLÜK 653,93-TL CEP HARÇLIĞI

 

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 156 gün en fazla 8 takvim ayı, diğer sektörlerde ise en fazla 78 gün en fazla 5 takvim ayı açılabilmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarında ;

*İş arayan ve Öğrenci(tam) statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL,

* Öğrenci(kıst)  490,45 TL,

 *İşsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL,

*Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir.

 

İşbaşı eğitim programlarından faydalanmak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanları ile iletişime geçebilir veya İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda b




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —