Pazar
12.2 °
Pazartesi
12.4 °
Salı
12.5 °
Boyalar, koruyucular, antioksidanlar, topaklanma önleyici maddeler, lezzet arttırıcılar ve tatlandırıcılar gibi çeşitli katkı maddeleri içere ultra işlenmiş gıdaların, ikinci bir kalp krizi veya ölümcül felç riskini artırdığı ortaya çıktı.
İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekeriya Nurkalem, İtalya, Yunanistan ve ABD’de yapılan önemli araştırmaların detayları hakkında bilgi verdi.
Nurkalem, "Gıdalar işlendiğinde, faydalı olmayan besin maddeleri ve gıda katkı maddeleri eklerken, faydalı besinleri ve doğal olarak meydana gelen diğer faydaları ortadan kaldırabilir.
Araştırmalarda, ultra işlenmiş gıdaları daha fazla tüketen kişilerin, bu gıdaları daha az tüketen katılımcılara kıyasla, ikinci bir kalp krizi veya felç riskinin üçte iki oranında arttığı ve bu sefer ölümcül olduğu görüldü.
Ultra işlenmiş gıdalar, sağlık üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur. Akdeniz geleneğinin bize yüzyıllardır öğrettiği gibi; her zaman taze, minimal işlenmiş ürünlerin tüketimine dayalı bir beslenme şekli tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.
Zonguldak
21.12.2025
14229,41%0,33
42,80% 0,17
50,14% -0,07
5972,47% 0,30
9632,85% 0,24
Yılın Gazetecisi Ödülü Yaşar Sarıkaya’ya Verildi
Aksaray esnaflarından Derya Collection işletme sahibi Yüksel ve Bülent Ünlü kardeşlerin babası Bayram Ünlü, Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Cumali İstedi, Sadece Onun İçin Okuma Yazma Kursu Açıldı engelli 42 yaşındaki Cumali Çağlayan’ın okuma yazma öğrenme hayali gerçeğe dönüştü.
Aksaray’da yalnız yaşayan yaşlı bir erkek şahıs, evinde hayatını kaybetmiş halde bulundu. Olay, Taşpazar Mahallesi 838 Nolu Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın 3’üncü katında meydana geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.