Kış aylarının vazgeçilmezi boza tezgaha çıktı

Kış aylarının vazgeçilmezi boza tezgaha çıktı

Haberi Sesli Oku

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı: Köylüler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Kumbuzoğlu Tüm planlamalarımızı yaptık kışa hazırız

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında ağır kış şartları ve karla mücadele hazırlık çalışmalarına yönelik toplantı yapıldı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 1936 yılından beri üretilen kış aylarının sevilen içeceği besin deposu boza tezgahlarda yerini aldı.

Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Havaların soğumasıyla besleyici özelliğe sahip ve kış mevsiminin vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan bozada üretim sezonu Pazaryeri ilçesinde başladı.

Pazaryeri ilçesinde 1936 yılından beri boza üretimi gerçekleştiren ve Türkiye’de en çok tercih edilen markaların arasında yer alan Soydan Boza kış aylarının gelmesiyle boza üretimine başladı.

86 yıldır Pazaryeri ilçe merkezinde dedeleri İshak Soydan tarafından açılan Soydan Boza, 5 kuşaktır aynı dükkanda aynı lezzetle helva ve boza üretmeye devam ediyor.

Ürettikleri bozaları başta Bilecik, Bursa, İstanbul, Sakarya, Kütahya, İzmir ve Ankara olmak üzere birçok ildeki tüketicilere gönderiyor.

Besin deposu olarak bilinen bozanın üretiminde su, darı ve mısır haricinde hiç bir kimyasal madde bulunmadığı söyleyen işletme sahibi İsmail Soydan, bozanın A, B, C ve E vitaminleri sayesinde vücut direncini soğuk algınlığına karşı koruduğunu söyledi.



Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


17.2°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.