Cuma
25.1 °
Cumartesi
27.5 °
Pazar
30.1 °
Ceviz, besleyici özellikleri ve eşsiz lezzetiyle birçok insanın favori kuruyemişlerinden biri. Modern ziraat uygulamalarıyla ceviz üreticiliği yapan tarım işletmelerinin bir araya gelmesiyle kurulan Ceviz Üreticileri Derneği, tüketicilerle kaliteli cevizi anlamanın ipuçlarını paylaştı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye’deki ceviz üretimini destekleyen ve aynı zamanda tüketicileri de kaliteli ve iyi ceviz konusunda bilinçlendiren Ceviz Üreticileri Derneği, ceviz seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi.
Ceviz Üreticileri Derneği’ne göre, ithal edilen cevizlerin çok büyük bir kısmı hasat edildikleri yıl içinde satılamıyor ve ellerinde kalıyor. En az 1-2 yıl kadar depolarda bekletiliyor.
Bu nedenle de gereken tazelikte olamayabiliyor. Ayrıca mineral ve yağ değerleri de oldukça düşüyor. Uzun süreli bekleme şartlarından etkilenmemeleri için de konteynerlerde kimyasal ilaçlarla muhafaza edilme ihtimaline karşı da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Koyu renkli, kolayca dağılan ve iç kısmı yok denilecek kadar az olan cevizlerin tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Ceviz Üreticileri Derneği, bu problemin çoğunlukla ithal cevizlerde yaşandığının altını çizdi.
İşte Ceviz Üreticileri Derneği’nden, doğal yağlarla dolu olan lezzetli ve kaliteli cevizleri seçerken göz önünde bulundurulması gereken ipuçları:
Aksaray
04.07.2025
10228,39%0,39
39,81% 0,00
46,79% 0,20
4258,05% -0,84
6808,69% -0,22
OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
Orman işçisi İbrahim Demir İzmir yangınında şehit düştü!
Hamidiye Mahallesi’nde bir apartmanda çıkan yangın mahalle sakinlerinde büyük paniğe neden oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesi olası faciayı önledi.
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Yaldır, FETÖ’nün 3 Temmuz kumpasının yıl dönümünde Meclis kürsüsünden tarihi bir konuşma yaptı Sporun Ötesinde Bir Mesele
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.