Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Cemal Noğay ve Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden yeni Ekmek ve Yemek Fabrikaları alanında incelemelerde bulundu.
MALATYA (İGFA) - Malatya'da toplam 10 bin 723 metrekare inşaat alanına sahip projenin yerleşim alanı ise 3 bin 13 metrekare olacak şekilde planlanan ekmek ve yemek fabrikalarında el değmeden üretilecek ürünler, profesyonelce muhafaza edilebilecek ve transfer edilebilecek.
Uzun yıllar hizmet verecek iki tesisin Malatya’ya kazandırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehre yakışır Ekmek ve Yemek Fabrikası'nın ihtiyaç halinde günlük 500 bin ekmek çıkarma kapasitesine sahip olacağını söyledi. Çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini kaydeden Başkan Gürkan, "Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde çalışmalarımızı önümüzdeki yıl tamamlamayı hedeflemekteyiz. İlgili firmamız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalarımızın öncelikle hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hem Yemek Fabrikamızda hem de Ekmek Fabrikamızda daha nitelikli ve kaliteli ekmek ve yemek sunmak noktasında önemli bir fiziki mekânı hizmete sunmuş olacağız” dedi.
Bu arada söz konusu ekmek fabrikası bünyesinde, üretim holü, sterilizasyon alanı, un deposu, hamur hazırlama fermente odası, soğuk hava deposu, pasta çeşidi hazırlama, paketleme-sevkiyat, kazan-kasa yıkama üniteleri, laboratuvar ile teknik ve idari birimler yer alacağı öğrenildi.