Cuma

25.1 °

Cumartesi

27.5 °

Pazar

30.1 °

Sahipsiz hayvanlara yönelik teklif TBMM'de

Sahipsiz hayvanlara yönelik teklif TBMM'de

Haberi Sesli Oku

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan teklifle, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Buna göre, Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor.

ANKARA (İGFA) - Sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, tereddüde mahal verilmemesi, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık bir şekilde tanımlanıyor. Uygulamada tereddüde mahal verilmemesi amacıyla ve Kanun'daki "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevi tanımında uyum değişikliği yapılıyor. Hayvan bakımevi, "Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği bir tesis" şeklinde değiştiriliyor.

Teklifle sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların hayvan bakımevlerine toplanması ve buralarda rehabilite edilerek sahiplendirilinceye kadar bakılacak olması sebebiyle bakımevleri dışında bir hayvana bakmanın onun yasal sorumluluğunu alarak sahiplenilmesi suretiyle mümkün olabileceği ilkesi kabul ediliyor. Buna göre, Kanun'un ilkeleri arasında yer alan "Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir." ifadesi yürürlükten kaldırılıyor.

Hiçbir maddi kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insani ve vicdani sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları sahiplenmek isteyen ve Kanun'da öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esas olacak.

Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla iş birliği içerisinde, sahipsiz hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılmaları için hayvan bakımevleri kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlayacak, eğitim çalışmaları yapacak.

Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Doğru ve güncel veri sağlanabilmesi amacıyla hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek.

Bu hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak.

Sahipsiz hayvan popülasyonunun, kamu güvenliği bakımından tehlike oluşturmasına veya hayvandan hayvana veya hayvandan insana bulaşan hastalıkların görülmesine, su kaynaklarının, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğramasına sebebiyet vermesi halinde ilgili yerel yönetim tarafından sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılabilecek.

Hayvanlara yapılacak müdahalenin sadece tıbbi gerekçelerle değil Kanun'da yer alan diğer istisnai durumlarda da yapılabilmesine imkan sağlanıyor.

"Yerel yönetimler adına toplanan sahipsiz hayvanların bakımevi dışında bir yere terk edilmesi veya bakımevinde barındırılan hayvanların bakımevi dışında bir yere bırakmak" fiilleri yasak kapsamına alınıyor. Böylece sahipsiz hayvanların toplanması, hayvan bakımevlerine götürülmesi ve bu hayvanların sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevi bünyesinde bakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasının ve yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İl hayvanları koruma kurulunun görevleri arasına sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik yürütülen çalışmaların yanı sıra insan, hayvan ve çevre sağlığını korumaya yönelik olarak sahipsiz hayvanlardan kaynaklı sorunları belirlemek ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üretmek ekleniyor.

Düzenlemeyle başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara yapılacak desteğin kapsamı genişletiliyor. Buna göre, insan, hayvan ve çevre sağlığının korunması amacıyla bakımevleri, hastaneler ve ameliyathaneler kurmak; bunlara ilişkin ilaç, alet ve ekipmanları temin etmek ile bakımevlerinde bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme gibi faaliyetleri yürütmek için başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara teşvik veya Bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanacak.

ÖDENEKLER BAŞKA BİR AMAÇ İÇİN KULLANILAMAYACAK

Hayvanları korumaya yönelik hükümlere aykırı hareket eden veya sahiplendiği hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasak olacak ve hayvanlarına el konulacak. Söz konusu hayvanlardan sahiplendirilme niteliği olanlar sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevinde barındırılacak.

Caydırıcılığın sağlanması amacıyla sahipli hayvanın sahibi tarafından terk edilmesi kabahatine ilişkin idari para cezası hayvan başına 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak. Yerel yönetimler adına toplanan sahipsiz hayvanları bakımevi dışında bir yere terk eden veya bakımevinde barındırılan hayvanı bakımevi dışında bir yere bırakanlara ise hayvan başına 50 bin lira idari para cezası verilecek.

Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 25 bini aşan belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların korunması ve sahiplendirilinceye kadar bakımının yapılması ile rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hayvan bakımevleri kuracak. Belirtilen hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. Hayvan bakımevi kurma zorunluluğu olmayan belediyeler ile il özel idareleri, sorumluluk alanındaki bu hayvanları en yakın hayvan bakımevine götürecek.

Belirtilen kaynağı ayırmayan belediye başkanı ve meclis üyeleri ile ayrılan kaynağı hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları toplamak, rehabilite etmek veya sahiplendirilinceye kadar bakmak için harcamayan veya bu kaynağı başka amaçlar için sarf eden belediye başkanı ve belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Söz konusu belediyeler 31 Aralık 2028'e kadar belirtilen hayvan bakımevlerini kurmakla ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirmekle yükümlü olacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar hayvan bakımevleri kurmak, rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'i oranında kaynak ayıracak. Bu oran, büyükşehir belediyelerinde binde 3 olarak uygulanacak. Ayrılan ödenekler başka bir amaç için kullanılamayacak.

Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorunda olacak.

Teklifle, sokakta bakıma ve korunmaya ihtiyacı olacak sahipsiz hayvan bulunmaması amaçlandığı için Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki "yerel hayvan koruma görevlileri"ne ilişkin hüküm yürürlükten kaldırılıyor.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin genel gerekçesinde, "Hazırlanan kanun teklifi ile sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması sağlanarak, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından oluşan risklerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Meclis Başkanlığına sunulan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin genel gerekçesinde, 2004'te çıkarılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun sahipsiz hayvanların can güvenliğini tam anlamıyla sağlayamadığı ve insanlar ile diğer canlıların yaşadığı sorunları çözmekte yetersiz kaldığı aktarıldı.

Sahipsiz hayvanların, özellikle başıboş köpeklerin son yıllarda popülasyonun kontrol altına alınamaması nedeniyle giderek büyüyen bir sorun haline geldiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Sayıları her geçen gün artan ve sokaklarda sürüler halinde yaşamaya başlayan başıboş köpekler, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını dahi tehdit eder bir boyuta ulaştığı gibi çevre temizliği, toplum sağlığı, kamu düzeni ve güvenliği ile diğer hayvanların yaşamını ve varlığını da tehlikeye atmaktadır. Sahipsiz hayvanların sayılarının kontrol altına alınması bir yana bazı çevrelerce adeta sahipsiz hayvanların kontrolsüz artışı desteklenmektedir. Bu durum, iyi niyetle yapılan bağışların belirsiz ve kanun dışı maksatlarla kullanılabilmesine imkan tanımakta ve popülasyon kontrol çalışmalarını sekteye uğratmaktadır."

"3 BİN 534 HAYVANA ÇARPMA KAZASI YAŞANDI"

Gerekçede, sahipsiz hayvanların oluşturduğu sorunlara da yer verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda 2019-2023 arasında "hayvana çarpma" şeklinde 3 bin 534 trafik kazası ve buna bağlı olarak 55 ölüm ve 5 bin 147 yaralanma meydana geldi.

Sahipsiz hayvan popülasyonunun yoğunluğu sebebiyle vatandaşların psikolojik açıdan olumsuz sonuçlara sebebiyet verecek şekilde sosyal hayatının kısıtlandığının altı çizilen gerekçede, "Sahipsiz hayvanların kamusal alanlarda beslenmesi, vatandaşlar arasında sözlü veya fiziksel tartışmalara sebep olmakta bu da toplumsal gerginliği arttırmaktadır. Hayvan saldırısı sonucu yaralanan ve hayatını kaybedenlerin medyaya yansıyan haber ve görüntüleri toplumda infiale sebep olmakta ve kamu kurumlarına olan güvenin azalmasına yol açmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Sahipsiz hayvanların koyun, keçi, inek, buzağı, tavuk gibi ekonomik değeri olan çiftlik hayvanlarına saldırdığı bilgisine yer verilen gerekçede, "Araştırmalara göre ülkemiz; Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı 'Kuduz Riskli Temasın Yüksek Olduğu Ülkeler' kategorisinde yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre; 2018-2022 yılları arasında kuduz riskli temas sayısı ortalama 267 bin 125 iken 2023 yılında bu sayı 437 bin 601 olarak bildirilmiştir." denildi.

1 ÇİFT KÖPEK, 6 YILIN SONUNDA 67 BİN HAYVANLIK POPÜLASYONA ULAŞABİLİYOR

Gerekçede, bazı ülkelerin dışişleri bakanlıklarının kendi internet sayfalarında, Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını "saldırgan başıboş köpek çeteleri" ve "kuduz" riski hakkında uyarıldığına dikkat çekildi. Bu durumun, turizm gelirlerinin önemli bir kalem olduğu Türkiye için itibarı bakımından olumsuz bir izlenim oluşturduğu aktarıldı.

Gerekçede, Sağlık Bakanlığı verilerine göre yıllar içinde kuduz riskli temas ve vaka sayılarına ilişkin grafik de paylaşıldı. Buna göre, kuduz riskli vaka sayısı son yıllarda artış gösterdi. Valiliklerce yapılan bildirime göre, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon sahipsiz köpek olduğu bilgisi verilirken, hayvanların doğum potansiyeli sebebiyle sahipsiz köpek popülasyonunun yaklaşık 4 milyon olduğunun tahmin edildiği vurgulandı.

Gerekçede, bir dişi ve erkek köpeğin 6 yılın sonunda 67 bin hayvandan oluşan bir popülasyona ulaşabildiği kaydedilerek, köpek popülasyonunun doğrusal değil üstel olarak arttığına işaret edildi.

2 MİLYON 504 BİN 595 HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

Gerekçede, şu an yaklaşık 105 bin hayvan kapasiteli 322 adet hayvan bakımevi bulunduğu ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, 2004'te 4 bin 682 hayvan kısırlaştırılırken, 4 bin 849 hayvan sahiplendirildi. 2014'te, 132 bin 433 kısırlaştırılma, 25 bin 40 sahiplendirme, 2020'de 181 bin 688 kısırlaştırma, 35 bin 982 sahiplendirme, 2023'te ise 338 bin 363 kısırlaştırma ve 33 bin 739 sahiplendirme yapıldı. 2004-2023 yılları arasında toplam 2 milyon 504 bin 595 hayvan kısırlaştırılırken, 533 bin 4 hayvan sahiplendirildi.

İngiltere, Fransa ve ABD'nin bazı eyaletlerinde "Yakala-Kısırlaştır-Tut-Ötanazi Modelinin" uygulandığı belirtilerek, tıbbi gerekçelere ek olarak İngiltere'de 7 gün, Fransa'da 8 gün, ABD'de eyaletlerce belirlenmiş süre sonunda sahiplendirilemeyen hayvanlara veteriner kontrolünde ötanazi yapılabileceği kaydedildi.

Türkiye'de uygulanan "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun dünyada uygulandığı ülke sayısının oldukça az olduğu aktarılarak, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Kısırlaştırmanın uzun dönemde popülasyon üzerinde etki etmediği görülmektedir. Ülkemizde mevcut popülasyon ele alındığında yakala-kısırlaştır-sal metodu bir çözüm değildir. Ülkemizin 2004’ten beri yaşadığı tecrübe de bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Gelinen süreçte sahipsiz hayvanların sorun haline gelmesi, özellikle başıboş köpeklerin saldırıları sonucunda can kayıplarının artması ve sorunun zaman geçtikçe büyümesi karşısında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda oluşan ihtiyaçlara binaen değişiklik yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda hazırlanan Kanun Teklifi ile sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması sağlanarak, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından oluşan risklerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır."



Haber Kaynak : igfa
Hamidiye Mahallesi’nde bir apartmanda çıkan yangın mahalle sakinlerinde büyük paniğe neden oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesi olası faciayı önledi.

Aksaray’da Korkutan Yangın: Yalnız Yaşayan Yabancı Uyruklu Şahsın Evi Alevlere Teslim Oldu

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Yaldır, FETÖ’nün 3 Temmuz kumpasının yıl dönümünde Meclis kürsüsünden tarihi bir konuşma yaptı Sporun Ötesinde Bir Mesele

Milletvekili Turan Yaldır’dan TBMM’de 3 Temmuz Vurgusu: “Bu sadece bir kulübe değil, Cumhuriyetimize saldırıydı!”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu: “Huzurun devamı için mücadelemiz aralıksız sürüyor” Aksaray’da Asayiş Raporu Açıklandı: Sevindirici Gelişme Suç Oranlarında Düşüş, Denetimlerde Artış

Aksaray’da Huzurun Şifresi: Tedbir, Takip ve Kararlılık

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk yaşadığı sorunu kamuoyuyla paylaştı: “Araç garajda bekliyor, servis bile kabul etmiyor”

ATV Mağduriyeti Gündemde: “Satılan Ürünün Arkasında Durulmuyor!”

Niğde ve Aksaray’dan Gelen Cüruflarla Mucize Gerçekleşti: Türkiye Tarımda Yeni Bir Çağa Giriyor!

Aksaray ve Niğde’nin katkısıyla büyüyen bir umut

Rektör Arıbaş’tan Akreditasyon Başarısında Emeği Geçenlere Teşekkür

Ü’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi

AKSARAY BELEDİYESİ ‘HOŞGELDİN BEBEK SETİ’ VE ‘BEBEK TAKSİ’ UYGULAMASI İLE BİNLERCE ANNE VE BEBEĞE ULAŞTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ’’

BAŞKAN DİNÇER; “KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANARAK KESİNTİSİZ HİZMET SUNUYORUZ”

AKSARAY’DA ASBESTLİ BORULARIN DEĞİŞİMİ İLE HER SANİYEDE 100 LİTRE SUYUN KAYBI ÖNLENİYOR

Minik Yürekten Büyük Dokunuş: Elif Naz’ın Karakalem Portresi Gönülleri Isıttı

HATİCE ŞAHİN EROĞLU’NA ANLAMLI ZİYARET

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM Genel Kurulu’nda “İklim Kanunu” tasarısına ilişkin yaptığı konuşmada, teklifin doğayı korumaktan çok yeni bir ekonomik yük ve dışa bağımlılık aracı olduğunu vurguladı.

Milletvekili Yaldır konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BAŞKAN DİNÇER; ‘’EĞİTİM TESİSLERİMİZİN SEVİLEREK KULLANILMASI BİZİ MUTLU EDİYOR’’

AKSARAY BELEDİYESİ’NE BAĞLI BİLGİHANELER YAZ DÖNEMİNDE DE TAM KAPASİTEYLE HİZMET VERİYOR

AK Parti Aksaray heyeti, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan’ı ziyaret ederek Ihlara Vadisi ve Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgelerinde planlanan projeleri görüştü.

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Aksaray Belediyesi sivrisineklere havadan savaş açtı, Drone ile bataklık ve sulak alanlarda ilaçlama yapılıyor

Aksaray Belediyesi yazı rahat geçirmeye kararlı: Sivrisineklere havadan savaş açıldı!

Yeni Sanayi Sitesi’nde Otodan Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

Yeni Sanayi Sitesi’nde Otodan Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

“BEREKETİN VE PAYLAŞMANIN SEMBOLÜ AŞURE, BİRLİĞİMİZİN EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR” LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞINDA AŞURE İKRAMI YAPILACAK

BAŞKAN DİNÇER’DEN AŞURE GÜNÜ MESAJI

Ağaçören'de Silahlı Yağma Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Ağaçören'de Silahlı Yağma Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

TURAN YALDIR, TBMM’NİN EN ETKİLİ MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA

Turan Yaldır, Meclis’in En Etkili İsimlerinden Biri Olarak Gösterildi

Aksaray için çok sayıda hizmet ve yatırımın kapısını araladılar.

AK HEYETTEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Aksaray TOKİ Kavşağında Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Yaralandı

Aksaray TOKİ Kavşağında Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Yaralandı

AFAD Aksaray’da Kurumsal Araç Krizi Büyüyor: Müdür Vekili Aracı Özel Gibi Kullanıyor İddiası

AFAD Aksaray’da Kurumsal Araç Krizi Büyüyor: Müdür Vekili Aracı Özel Gibi Kullanıyor İddiası

Aksaray’da Öğretmenlere Özgün Eğitim Fırsatı: “Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

Aksaray’da Öğretmenlere Özgün Eğitim Fırsatı: “Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

Kulu’da Yol ve Kaldırım Seferberliği: Başkan Sertdemir İlçeyi Baştan Aşağı Yeniliyor

Kulu’da Yol ve Kaldırım Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürü Soner Öztaş’ın Acı Günü

Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürü Soner Öztaş’ın Acı Günü

Takımın başına geçtikleri anda futbolcu alımı yapmak yerine hocayı gönderip Yenihayat ile birlikte Aksaray Spor'u şampiyonluktan eden kadrodan ikisi istifa edeceğini duyurdu.

Nihayet İstifa Edeceklerini Açıkladılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı bu anlamlı günün, Türk milletinin bağımsızlık yolundaki kararlılığının simgesi olduğunu belirtti.

Aksaray Valisi Sn. Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

ASÜ’lü öğrenciler Hasan Dağı’nda bilim ve doğa dolu iki gün geçirdi

ASÜ’lü öğrenciler Hasan Dağı’nda bilim ve doğa dolu iki gün geçirdi

Karacabeyli Futbolcular Saldırdı, Aksaray Seyircisiz Kaldı!

Karacabeyli Futbolcular Saldırdı, Aksaray Seyircisiz Kaldı!

Solingen’de İşsiz Şantiyelere Park Yasağı: Vatandaş Tepkili

Solingen’de İşsiz Şantiyelere Park Yasağı: Vatandaş Tepkili

Aksaray’da “Sağlık İçin Hareket Et” Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Aksaray’da “Sağlık İçin Hareket Et” Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Daire Satışlarında Büyük Denetim Başladı: Usulsüz Bildirim Yapanlara Vergi Şoku!

Gerçek Satış Değeri Takibi Artık Dijital Sistemle

ASÜ ile Türkiye Gastronomi Federasyonu Arasında İş Birliği Protokolü

ASÜ ile Türkiye Gastronomi Federasyonu Arasında İş Birliği Protokolü

Vali Kumbuzoğlu: “Milli Eğitim Akademisi, geleceğin öğretmenlerini şekillendirecekstratejik bir merkezdir”

Vali Kumbuzoğlu Milli Eğitim Akademisi'nde İncelemelerde Bulundu

Ahmet Koçaş Seriksporlu futbolcunun küfürlü söylemine sert tepki: gösterek "Aksaray’a yapılan açık bir saygısızlık!"

Ahmet Koçaş Yazılı basın Açıklaması Yaptı

ASÜ’de uluslararasılaşma adımları güçleniyor

ASÜ’de uluslararasılaşma adımları güçleniyor

Aksaray'da Okul Servisi ile Motosiklet Çarpıştı:

Aksaray'da Okul Servisi ile Motosiklet Çarpıştı:

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve Aksaray Barosu, yayımladıkları mesajlarla avukatların toplumdaki önemine vurgu yaptı

5 Nisan Avukatlar Günü Aksaray’da Mesajlarla Kutlandı

Ticaret Bakanı Bolat'tan A Haber'de vatandaşlara çağrı: 2 Nisan günü alışveriş yapalım.

2 Nisan günü alışverişe çıkın

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER VE EŞİ MERVE DİNÇER, TEKNE ORUCU TUTAN ÇOCUKLARIN HEYECANINA ORTAK OLDU

TEKNE ORUCU TUTAN ÇOCUKLARA HEDİYELER BAŞKAN DİNÇER VE EŞİNDEN GELDİ

ASÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

ASÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

4.5) lt Sahte Votka

4.5) lt Sahte Votka Ele Geçirildi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, şehirlerarası yolcuların daha güvenli ve düzenli hale getirilmesi amacıyla sivil trafik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Trafik kazalarını ve can kayıplarını en az indirmeyi gözeten denetimler

Aksaray İl Jandarma Komutanlığından Sıkı Denetim: Yolcu Otobüslerinde Sivil Trafik Uygulaması

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10-16 Şubat 2025 tarihleri arasında

Aksaray'Narkotik Operasyonu

İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama


GÜNDEM

Konya’da aile şirketlerinin geleceği masaya yatırıldı


GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: Yangınzedelere 21,6 milyon TL destek... Orman Yangınlarında 184 konut hasar gördü


GÜNDEM

Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak


GÜNDEM

Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak... Kuzey sahillerinde yeniden mavi bayrak


GÜNDEM

Türk Sağlık Sen: Memur ve emekli maaşları enflasyona yetişemiyor


GÜNDEM

MEB’den LGS ve YKS tercihlerine güçlü destek... 81 ilde Tercih Danışmanlığı Birimi kuruldu


GÜNDEM

Sakarya'da ana su alma hatlarına dalgıç temizliği


GÜNDEM

İMO Bursa Şubesi’nden Çınarcık Barajı uyarısı!


GÜNDEM

Teknogirişim Rozeti Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Teknogirişim Rozeti ile yenilikçi girişimler destekleniyor


GÜNDEM

İstanbul Şile’de keten hasadı gerçekleştirildi 


GÜNDEM

Türkiye’nin ilk İklim Kanunu TBMM’de yasalaştı


GÜNDEM

Başkan Altay: “Çeşme’deki yangın için ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor”


GÜNDEM

Haziran'da Yİ-ÜFE yıllık yüzde 24,45, aylık yüzde 2,46 arttı... Yİ-ÜFE'de su dağıtımı revaçta


GÜNDEM

UİB, Haziran ayı ihracat verilerini değerlendirdi


GÜNDEM

Kocaeli’de hafta sonu enduro fırtınası esecek


GÜNDEM

Enflasyon rakamları açıklandı... TÜFE Haziran'da yükseldi, gıdada aylık düşüş!


GÜNDEM

Kayserili sanayicilerden önemli çağrı


GÜNDEM

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı


GÜNDEM

'Oruç Reis' tarihi görevden Mavi Vatan'a döndü


GÜNDEM

Bursa İtfaiyesi'nden Haziran'da 3 bin 139 olaya müdahale


GÜNDEM

Aksaray

04.07.2025

  • İMSAK 03:30
  • GÜNEŞ 05:18
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:59
  • BIST 100

    10228,39%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,79% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4258,05% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6808,69% -0,22

@ Bizi Takip Edin

İlginizi Çekebilir


2. Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Sarıyer 34 25 2 7 58 82
2.Batman Petrolspor 34 26 6 2 40 80
3.Kastamonuspor 1966 34 19 3 12 28 69
4.Adana 1954 FK 34 19 7 8 32 65
5.Altınordu 34 16 7 11 22 59
6.Tuzlaspor 34 15 11 8 1 53
7.İskenderunspor 34 13 10 11 11 50
8.1461 Trabzon FK 34 13 13 8 7 47
9.Fethiyespor 34 11 13 10 -8 43
10.24 Erzincanspor 34 10 13 11 -7 41
11.Kırklarelispor 34 10 14 10 -2 40
12.Ankaraspor 34 10 15 9 4 39
13.İnegölspor 34 10 13 11 -9 38
14.Kepez Belediyespor 34 9 16 9 -9 36
15.Isparta 32 Spor 34 7 15 12 -18 33
16.Karaköprü Belediyespor 34 7 19 8 -13 29
17.Altay 34 10 20 4 -31 25
18.Afjet Afyonspor 34 0 33 1 -106 -5
1.Serik Belediyespor 34 22 4 8 50 74
2.Elazığspor 34 22 6 6 38 72
3.68 Aksaray Belediyespor 34 21 6 7 31 70
4.Menemen Belediyespor 34 19 8 7 25 64
5.Vanspor FK 34 18 8 8 26 62
6.Karacabey Belediyespor 34 17 10 7 12 58
7.Beyoğlu Yeni Çarşı 34 16 10 8 19 56
8.Bucaspor 1928 34 15 13 6 -5 48
9.Ankara Demirspor 34 11 9 14 10 47
10.Erbaaspor 34 14 15 5 -10 47
11.Karaman FK 34 10 10 14 4 44
12.Arnavutköy Belediyespor 34 10 13 11 -9 41
13.Somaspor 34 11 16 7 -1 40
14.Yeni Mersin İdmanyurdu 34 8 19 7 -20 31
15.Belediye Derincespor 34 7 17 10 -28 31
16.Diyarbekirspor 34 7 17 10 -23 31
17.Nazilli Belediyespor 34 4 26 4 -60 13
18.Giresunspor 34 1 26 7 -59 1

Aksaray’da Korkutan Yangın: Yalnız Yaşayan Yabancı Uyruklu Şahsın Evi Alevlere Teslim Oldu

Hamidiye Mahallesi’nde bir apartmanda çıkan yangın mahalle sakinlerinde büyük paniğe neden oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesi olası faciayı önledi.

Milletvekili Turan Yaldır’dan TBMM’de 3 Temmuz Vurgusu: “Bu sadece bir kulübe değil, Cumhuriyetimize saldırıydı!”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Yaldır, FETÖ’nün 3 Temmuz kumpasının yıl dönümünde Meclis kürsüsünden tarihi bir konuşma yaptı Sporun Ötesinde Bir Mesele

İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama

İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama

Aksaray’da Huzurun Şifresi: Tedbir, Takip ve Kararlılık

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu: “Huzurun devamı için mücadelemiz aralıksız sürüyor” Aksaray’da Asayiş Raporu Açıklandı: Sevindirici Gelişme Suç Oranlarında Düşüş, Denetimlerde Artış

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.