Tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

Tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

Haberi Sesli Oku
Anahtar Kelimeler: tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı
Anahtar Kelimeler: tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Sütün Faydaları Öğrencilere Anlatıldı

Aksaray’da Öğrencilere Süt İkramı: Sağlıklı Nesiller İçin Süt Tüketimi Teşvik Ediliyor

S.A. yanında taşıdığı silahla eşini vurdu.

Aile İçi Şiddet Bir Kez Daha Başka Bir Hayat Aldı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,95, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 54,58 oranında artış kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı.

Buna göre endeks, Haziran'da bir önceki aya kıyasla yüzde 1,95, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 21,91, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54,58 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 61,49 artış gösterdi. Sektörlerde bir önceki aya göre değişime bakıldığında, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,99, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,59, balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri, balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,17 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 9,72, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,01 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,23 azalış görüldü.

Yıllık Tarım-ÜFE'ye göre 6 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdi.

Yıllık bazda en az artan grup yüzde 8,3 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar olurken, yıllık artışın az olduğu diğer alt gruplar ise yüzde 31,69 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar, yüzde 33,61 ile lifli bitkiler olarak sıralandı. 

Bir önceki aya göre en fazla düşüş gösteren grup eksi yüzde 22,7 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, eksi yüzde 14,44 ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.

Buna karşılık, aylık artışı en yüksek alt gruplar yüzde 17,52 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular, yüzde 4,3 ile diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler olarak kayıtlara geçti.



Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


15.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.