TBMM’de kritik internet yasası toplantısı başladı... Dijital Mecralar Komisyonu kritik yasa için 18'inci kez toplandı

TBMM’de kritik internet yasası toplantısı başladı... Dijital Mecralar Komisyonu kritik yasa için 18'inci kez toplandı

Haberi Sesli Oku

Şampiyonluk yolunda

PFDK’DAN MOTOLUX 68 AKSARAYSPOR’A CEZA: TARAFTARLARA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Sütün Faydaları Öğrencilere Anlatıldı

Aksaray’da Öğrencilere Süt İkramı: Sağlıklı Nesiller İçin Süt Tüketimi Teşvik Ediliyor

Mesut Demir'in genel başkanlığındaki İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetimi, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun 18'inci toplantısına katılarak kanun teklifine yönelik önerilerini komisyon üyeleriyle paylaştı.

ANKARA (İGFA) - TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında bugün 18'inci toplantısını gerçekleştiriyor.

Komisyon üyeleri internet gazeteciliğini de içine alan "Basın Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi"ne ilişkin görüş ve önerilerini dinlemeye başladı.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ile birlikte Genel Başkanvekili Ümit Babacan ve Genel Başkan Yardımcısı Atalay Dinçer'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, her fikirden insanları dinlemek, görüşlerini ve katkılarını almak için komisyonda her fikre açık olduklarını belirtti.

"Fikirlerimiz farklı olabilir ama burada milletin meclisinde her şey dile getirilmelidir" diyen Yayman,  meclise sunulan kanun teklifi konusunda tarihi bir komisyon olarak görevlendirildiklerini anımsattı.

Son 18 toplantıda dijital sosyal medya ağların temsilcileriyle buluştuklarını da anlatan Yayman, "Farklı sivil toplum kuruluşlarını da burada ağırladık. Özellikle sosyal ağlar meselesi, dünyadaki en önemli meselelerden biri haline gelmiş durumda. Avrupa Birliği müktesabatını örnek olarak ele aldık. Almanya, Fransa, Londra, Amerika'da ne gibi düzenlemeler yapıldıklarını dikkatli bir şekilde inceleyerek şekillendirdik" diye konuştu.

Komisyon üyeleri daha sonra İGF'nin de aralarında bulunduğu meslek örgütü temsilcilerini dinledi.  Teknolojinin hızla gelişimi ve internet ağının hemen hemen her noktaya ulaşmasıyla birlikte internet haberciliği büyük gelişim gösterdiğine dikkati çeken temsilciler, kanun teklifine yönelik önerilerini komisyon üyeleriyle paylaştı.

Bugünkü toplantı ardından söz konusu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulması bekleniyor.



Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


15.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.