Üreticilere 'büyük' katkı

Üreticilere 'büyük' katkı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projesi kapsamında yerli üreticilere verdiği destekleri çeşitlendirerek sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) - Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) ortaklığında ve Doğa Koruma Merkezi (DKM) iş birliği ile Başkent’te kimyon, soğan ve üzüm yetiştiriciliği yapmak isteyen yerli üreticilere yönelik ‘Ankara’da Soğan, Kimyon ve Üzüm Üretim Teknikleri Çiftçi Eğitim Programı’ düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarımını kalkındıracak ve yerli üreticiye katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Gıda Tarım Örgütü (FAO) ortaklığında ve Doğa Koruma Merkezi (DKM) iş birliğiyle “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevresinde Kentsel Tarımın ve Kırsal Yaşamın Güçlendirilmesi Projesi”ni hayata geçiren ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yerli üreticilere yönelik şimdi de ‘Ankara’da Soğan, Kimyon ve Üzüm Üretim Teknikleri Çiftçi Eğitim Programı’ düzenledi.

5 ÜRÜN, 5 İLÇE, 5 KOOPERATİF

Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şu bilgileri verdi: “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile beraber bir projeye başladık. Bu proje kısaca ‘5 ürün, 5 ilçe, 5 kooperatif’ dediğimiz bir çalışma. Bu çalışmanın içerisinde eğitim faaliyetlerimiz var. Projede yer alan ürünleri daha kaliteli ve daha standartlara uygun nasıl üretebiliriz işte bunları bu eğitimlerle geliştireceğiz. Hedefimiz şu; Ankaralı üreticilerin, küçük aile işletmelerinin para kazanmasını sağlamak. Ürününüz çok kaliteli olabilir ama pazara çıkamadığınızda yani satamadığınızda bir anlam ifade etmez. Eğer örgütlü olursanız dernek, kooperatif adına ne derseniz deyin; o örgüt modelinde hep beraber topluca üretirsek pazara topluca çıkma şansımız olur ve ürettiğimiz ürünü iyi bir şekilde satabiliriz.”

FAO Türkiye Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli yürütülen projede eğitimlerin kent tarımını ileri bir noktaya taşıyacağını belirterek, “İçerisinde bulunduğumuz bu alan tarım turizmi açısından oldukça önemli bir alan. Düzenlediğimiz eğitimlerle de burayı ilişkilendirdiğimizde burada eğitim çalışmalarının yapılacağını bilmek, buranın bir merkez olacağını bilmek çok heyecan verici” dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Day, ‘Soğan Üretimi ve Teknikleri’ ile ‘Kimyon Üretimi ve Teknikleri’ konulu eğitimi verirken, ‘Ankara’da Üzüm Üretimi ve Bağcılık Teknikleri’ konulu eğitimi ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birhan Kunter Marasalı verdi.  



SPOR 11.07.2022 17:11:40 0

Ağaçören’de 150 Kiloluk Domuz Avlandı

Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu İlçede Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Kumbuzoğlu Tüm planlamalarımızı yaptık kışa hazırız

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Aksaray’da Yaralı Kızıl Şahin Koruma Altına Alındı

ÖĞRETMENLER İSTİKBALİN KAYNAĞIDIR

TÜBİTAK DESTEKLİ HAYVANCILIK VE ÜREME EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

HEDEF ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMEK

PROJELER HEM NİTELİK HEM DE NİCELİK OLARAK GELİŞİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

MAHALLİ İDARELER BİRLİK MECLİSİ TOPLANTISI AKSARAY BELEDİYESİ MECLİS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ

Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.


ANKET

AKSARAY BELEDİYESİNİN HİZMETLERİNİ BEĞENİYORMUSUNUZ ?


EVET
% 60,28
HAYIR
% 34,34
KARARSIZ
% 5,36
Haberi Sesli Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.