YAZDIĞI TEZ TÜBİTAK BURS KAPISINI ARALADI

ASÜ ÖĞRENCİSİNİN TEZ ÇALIŞMASI TÜBİTAK BURS DESTEĞİ ALDI

Haberi Sesli Oku
Anahtar Kelimeler: YAZDIĞI TÜBİTAK KAPISINI ARALADI
Anahtar Kelimeler: YAZDIĞI TÜBİTAK KAPISINI ARALADI

Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Uluırmak Otel’de Gerçekleşti

Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Uluırmak Otel’de Gerçekleşti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Aksaray'da Coşkulu Fener Alayı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Aksaray'da Coşkulu Fener Alayı

Gıda fiyatları şaha geçti!

Gıda fiyatları şaha geçti!

Ankara Keçiören'de minik ellerden özel sergi

Ankara Keçiören'de minik ellerden özel sergi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji

Anabilim Dalı öğrencisi Sümeyye Seçti’nin, kanser tedavilerinde kullanılabilecek ilaç öncüsü malzeme geliştirmeyi içeren yüksek lisans tez çalışması, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından burs desteği almaya hak kazandı. 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Algı’nın danışmanlığını yaptığı “Kemilüminojenik Bir Fototerapi Ajanının Sentezi ve Karakterizasyonu” başlıklı tez çalışması, kanser teşhisi ve tedavisini birlikte yapabilen “teranostik” isimli malzemenin geliştirilmesini içeriyor. Çalışmanın “TÜBİTAK 2210 C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı” kapsamında desteğe layık görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Fatih Algı, bu ve benzeri desteklerin öğrencilerin motivasyonu açısından çok değerli olduğunu belirtti. Kanserin, DNA hasarı sonucu hücrelerin kontrolsüz veya anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalması ile karakterize edilen hastalıkların bütünü olduğunu ifade eden Prof. Algı, hastalığın yaygın olarak ameliyat, kemoterapi ve radyoterapi ile tedavi edilmeye çalışıldığını vurguladı. Kanserin teşhisi ve tedavisi için uygulanan her stratejinin kendine özgü ajanlarla yapıldığını, ayrı ayrı işlemler gerektirdiğini ve bu durumun toplam maliyeti önemli ölçüde arttırdığını kaydeden Algı, “Teşhis ve tedavi işlemlerini birlikte yapabilen ‘teranostik’ adı verilen malzemelerin geliştirilmesi son derece önemli. Tez çalışmasında bu amaçla kullanılabilecek bir ilaç öncüsü malzemenin geliştirilmesi üzerinde çalışılacak. Laboratuvarımızda yürüttüğümüz oldukça zor projelerde görev alan öğrencilerimiz açısından TÜBİTAK burs desteği çok kıymetli” dedi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da öğrencileri bilimsel projelerin merkezine çekmekle ilgili yapılan her çalışmayı önemli bulduklarını belirterek, “Sayın Hocamız Fatih Algı’yı ve kıymetli öğrencimiz Sümeyye Seçti’yi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi. 

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) GEBİP üyesi de olan Prof. Fatih Algı, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Pamuk Algı ile birlikte iki farklı TÜBİTAK 1001 projesinin yürütülmesinde de görev alıyor. 



Haber Editörü

Ayşe ALP

Haberi Sesli Oku
Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.

İlginizi Çekebilir


15.6°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.