Aksaray’da özellikle Yarı Kamu Kuruluşu niteliğinde olan Sivil Toplum Örgütlerinin her geçen gün başarıları daha da yükseliyor. Yatırımlarda ilk sırayı Hamit Özkök Başkanlığında, Ticaret Borsası alıyor. Ekip çalışmasında da Emin Koçak Başkanlığında Ziraat Odası, Ahmet Koçaş Başkanlığında Ticaret ve Sanayı Odası, Mahmut Aktürk Başkanlığında Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Esat Zengin Başkanlığında Süt Birliği, Bekir Kayan Başkanlığında Damızlık Sığır Yetiş.Birliği,
Önder Yıldız Başkanlığında Veteriner Hekimler Odası, Abdurrahman Özkan Başkanlığında Mali Müşavirler Odası, Dr. Mustafa Buğra Coşkuner Başkanlığında Tabip Odası, Ayhan Şahin Başkanlığında Mimarlar Odası, Hacı İbrahim Aktürk Başkanlığında İnşaat Mühendisleri Odası, Tayfun Aydın Başkanlığında Jeoloji Mühendisleri Başkanlığı, Fatih Özçiftçi Başkanlığında Eczacılar Odası, Yaşar Akbaş Bşk.da Kuyumcular Derneği, çevre illerdeki odaları oda ve birlikleri çok geride bırakarak hizmette sınırın üzerine çıkmışlardır.
Sivil Toplum Örgütlerini, yöneten başkanlar, Meclisler ve Yönetim Kurulu üyeleri her türlü takdiri hak etmektedirler. Sivil Toplum Örgütleri demokratik bir toplumun olmazsa olmaz bileşenleridir. Bu örgütler Aksaray Halkının ortak hedefleri doğrultusunda bir araya gelerek, sosyal adalet ve üyelerinin hakları gibi birçok konuda seslerini duyuruyorlar.
Sivil Toplum Örgütleri, yalnız hükümet ve özel sektör dışında kalan bir alanda değil, aynı zamanda toplumsal değişimin ateşleyicisi olarak da görev yapıyor. Dolaysıyla demokrasi için kritik öneme sahiptir. Demokrasinin işleyişinde de önemli bir rol oynar.
Sivil Toplum Örgütleri, bireylerin toplum meselelerine, duyarlılığını artırarak, farkındalık yaratma görevini üstlenir. Halk ve üyeleri ile hükümet ve devlet yetkilileri arasında köprü görevini yapar. Bu örgütler, toplumsal sorunlara ÇÖZÜMLER geliştirmek, ilgili idarecileri etkilemek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla çeşitli PROJELER ve kampanyalar düzenler. Örnek vermek gerekirse; turizm ve kültür alanında çalışan bir sivil toplum örgütü, insanları bilgilendirerek toplumu harete geçirerek, yetkililerin konuya dikkatini çekerek ciddi bir görev yapmış olur.
Sivil Toplum Örgütleri, demokrasinin işleyişi ve uygulamasında da önemli rol oynar. İdarelerin uygulamalarını takip eder. Halkın taleplerini dile getirerek sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunur. Dolaysıyla, STK’lar demokratik katılımın artırılmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca farklı görüş ve düşüncelerin ifade bulmasına olanak tanır. Buda toplumda sağlıklı bir tartışma ortamının oluşmasını sağlar.
Sivil Toplum Örgütleri her zaman rahat çalışamaz. Birçok ülkede baskı ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Hükümetlerin, sivil toplumu kontrol altına almaya çabaları, etkinliğini azalta biliyor. Bu noktada toplumun her kesiminin, sivil toplumun önemini kavraması ve destek vermesi büyük önem taşımaktadır.
Sivil Toplum Örgütleri toplumsal değişimin öncüsü, demokrasinin güvencesi ve vatandaşın hakkının savunucusudur. Aktif bir sivil toplum, güçlü bir demokrasinin temel taşlarını oluşturur. Sivil Toplum Örgütleri, iktidar, basın mensupları ve bürokrasiyle yakın çalıştıklarında başarı ve hizmetler katlanarak devam eder. Tüm başkanlara başarılar diliyorum.
HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.