Tarih: 16.01.2024 02:59

Aksaray ve komşu illere özgü ürünler uluslararası lezzet etiketi almaya hak kazandı.

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde için Uluslar Arası Etiket

Orta Anadolu'da yer alan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'nin yöresel lezzetleri uluslararası lezzet etiketi aldı. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Orta Anadolu'daki 5 ilde üretilen 12 farklı ürünün dünya çapında tanınması amacıyla uluslararası lezzet etiketi "Ark of taste" ile tescillenmesini sağladı. 

AHİKA, üretimin teşvik edilmesi, geleneksel üretim ve pişirme yöntemleri, unutulmaya yüz tutan yöresel ürünlerin korunması amacıyla proje hazırlayarak, merkezi İtalya'da bulunan Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfına başvurdu.

AKSARAY, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, NEVŞEHİR VE NİĞDE'Yİ SEVİNDİREN HABER

Aksaray yöresel tatlardan, tulum kebabı ile  Eşmekaya yoğurdu'nun ünü uluslar arası arenaya taşınıdı.Konuyla ilgili yapılan haberde Aksaray, Kırıklale ,Kırşehir Vevşehir ve Niğde illerine ait yöresel tatların,Değerlendirme sürecinin ardından Aksaray'ın yöresel ürünlerinden "Aksaray tulum kebabı", Eşmekaya koyun yoğurdu", Gelveri ekmeği", Kırıkkale'den "Delice doğal kaynak tuzu", "Kılıçlar soğanı", Kırşehir'den "Kırşehir çirleme", "Cemele biberi", Nevşehir'den "Ayhan patlıcanı" ve "Nevşehir simidi" ile Niğde'den "Darboğaz kirazı", "Niğde dermason fasulyesi" ve "Bor söğürmesi"ni içeren proje onaylanarak, ürünler lezzet etiketi ile tescillendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —